MUP identifikovao dečaka (12) koji je slao dojave o bombama školama i aerodromu u Beogradu

Ranije danas primljene su dojave za jednu osnovnoj školu u Rakovici, kao i u dva aviona na "Nikoli Tesli"

01.03.2024. 19:28
  • Podeli:
hapšenje mup srbije policija internet foto mup-1667921364880.webp Foto: MUP Srbije

Dečak (tada 13-godišnji) počinio prošle godine masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar", MUP ima osumnjičene za prošlogodišnje dojave o bombama - dečake od 14 i 15 godina... a sada i novi užas - identifikovan dečak od 12 godina koji je mejlom slao pretnje eksplozivnim napravama na adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kao i Aerodromu "Nikola Tesla".

Do tog otkrića došli su pripadnici Uprave za tehniku MUP-a i Policijska uprava Beograd, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu - Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, saznaje Tanjug.

Kako je saopšteno iz MUP-a, policija je u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi 12-godišnjak povodom većeg broja pretnji o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, upućenih danas i juče Aerodromu  "Nikola Tesla"  u Beogradu,  OŠ "14. oktobar" u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i OŠ "Vladimir Rolović", Gimnaziji "Patrijarh Pavle" i OŠ "14. oktobar"u Beogradu. 

Utvrđeno da je dečak putem servisa elektronske pošte slao poruke preteće sadržine, čime je ugrozio bezbednost većeg broja dece i građana u Srbiji, kao i funkcionisanje beogradskog aerodroma.

Prilikom pretresa su pronađeni i dokazi o slanju većeg broja pretnji.

U saopštenju se navodi da će, s obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Ranije danas primljene su dojave o postavljenim bombama u jednoj osnovnoj školi u Rakovici, kao i u dva aviona na Aerodromu "Nikola Tesla", a kompanije Air Montenegro i Wizz Air sinoć su saopštile da su piloti na njihovim letovima dobili dojave o postavljenim bombama, zbog čega su svi putnici i članovi posade evakuisani.

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ponovo je otvoren za saobraćaj oko 22.30, pošto je privremeno bio zatvoren zbog dojava o bombi za koje se ispostavilo da su bile lažne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()