Na Brnjaku uhapšen Srećko Sofronijević iz Zvečana, kojeg je pre tri godine ranila Rosu

Kancelarija zahteva od međunarodne zajednice da se uključi i isprati slučaj uhapšenog Sofronijevića

13.04.2024. 15:03
  • Podeli:
kosovska policija dopisništvo kim via tanjug-6512806a032c2.webp Foto: Dopisništvo KiM/Tanjug

Srećko Sofronijević iz Zvečana, kojeg je pre tri godine ranio pripadnik kosovske specijalne jedinice Rosu, uhapšen je na administrativnom prelazu Brnjak, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je Srećko Sofronijević, koji je uhapšen danas na administrativnom prelazu Brnjak, u trenutku hapšenja bio sa suprugom.

Nakon što je Sofronijević sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, Kancelarija za KiM mu je obezbedila advokata, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja.

Inače, Sofronijevića je 13. oktobra 2021. godine ranio pripadnik jedinice Rosu, koja je tada upala na sever KiM, kako bi izazvala incidente, navodi Kancelarija.

"Sofronijević se mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete. Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sever KiM, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen, s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Kurti na vlasti", piše u saopštenju.

Kancelarija zahteva od međunarodne zajednice da se uključi i isprati slučaj uhapšenog Sofronijevića, jer, napominju, Srbima na KiM Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()