Na području Subotice i Kikinde pronađeno 157 iregularnih migranata

Sa migrantima nađeno 289 komada municije različitog kalibra i delovi unifirme

29.10.2023. 20:10
  • Podeli:
žandarmerija mup srbije migranti policija-653d4b9a7da6b.webp Foto: MUP Srbije

Pomoćnik direktora policije general Dejan Luković izjavio je danas da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju sa suzbijanjem iregularnih migracija svim raspoloživim sredstvima i naveo da je danas pretragom terena pronađeno 157 iregularnih migranta na području Subotice i Kikinde.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su 157 iregularna migranta, 289 komada municije različitog kalibra, delove uniforme i određenu količinu narkotičkih sredstava i lekova, naveo je Luković u pisanoj izjavi i dodao da se upravo nalaze na jednom od ileganih kampova u blizini Subotice, odakle se iregularni migranti prevode i prevoze u zapadne zemlje.

U ovoj akciji policija je izvršila i kontrolu 43 objekta u kojima se pružaju usluge smeštaja iregularnim migrantima.

Luković je dodao da je pronađeno i osam pasoša turskih državljana i ponovio da MUP ima snage, volje i želje da nastavi sa intenzivnijim radom na suzbijanju iregularnih migracija, kako bi se stanovništvo osećalo bezbedno i sigurno.

Prema njegovim rečima, policija nastavlja akcije i na području Sombora i Pirota.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()