Najnoviji podaci o devojčici (12) povređenoj na ringišpilu: Još uvek na lečenju u UKC Niš, povrede teške

Devojčica je teško povređena u nesreći sa ringišpilu u Kuršumliji

20.05.2024. 14:25
  • Podeli:
dete, majka, bolnica, pacijent, bolnički krevet, bolesno dete, bolest - shutterstock-65ce26d4e6618.webp Foto: Shutterstock

Lekari Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i dalje se bore za život devojčice (12) koja je teško povređena prilikom pada ringišpila u Kuršumliji.

“Lekari se bore za njen život kao i prethodnih dana, ali stanje je nepromenjeno. Nije više na sedaciji, ali i dalje je na mehaničkoj ventilaciji, ne diše samostalno”, kazali su u UKC Niš.

Direktor UKC Niš Zoran Perišić ranije je kazao da devojčica ima povrede mozga koje za sada ne zahtevaju operativno lečenje.

Prilikom pada dela ringišpila na platou kod autobuske stanice u Kuršumliji, 8. maja, povređeno je trinaestoro dece. Petoro je nakon nesreće zbrinuto u Domu zdravlja u Kuršumliji, a sedmoro u prokupačkoj bolnici. Devojčica koja je zbrinuta u niškoj Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju zadobila je najteže povrede.

Dve osobe su uhapšene zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo teško delo protiv opštebezbednosti. Iza rešetaka su vlasnik ringišpila i zakupac placa na kome je bio postavljen, prenosi Telegraf.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()