Nasilje u školi u Trsteniku: Prvi učenik biće saslušan u Tužilaštvu 14. decembra

Osumnjičeni će biti saslušan zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu sa još dvojicom maloletnika, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

08.12.2022. 13:09
  • Podeli:
Trstenik_skola_zlostavljanje_foto_Twitter-1668672073696.webp Foto: Twitter

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku za 14. decembar je zakazano saslušanje M.M. najstarijeg učenika osumnjičenog za učestvovanje u incidentu u školi u tom mestu 9. novembra, kada su profesorki engleskog jezika M.S, učenici izmakli stolicu pa je pala na pod, dok su se oni smejali i snimali telefonom.

Osumnjičeni će biti saslušan zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu sa još dvojicom maloletnika, potvrđeno je u tom tužilaštvu. 

U tužilaštvu je 1. decembra stigla krivična prijava protiv M.M. i u toku je postupak dokaznih radnji.

Pored M.M. u ovom incidentu su učestvovala dvojica maloletnika  N.Ž. (17) i I.K. (16) protiv kojih je Više javno tužilaštvo u Kruševcu 2.decembra uputilo sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka.

Sredinom novembra se na društvenim mrežama pojavio snimak kako đaci izvlače stolicu M.S. nakon čega ona pada na pod, a oni se smeju i snimaju je telefonom.

Na sednici Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku koja je održana 23. novembra, jednoglasno je usvojen predlog da zbog ovog incidenta, dvojica učenika budu isključena iz škole, dok je treći učenik podneo zahtev i sam se ispisao.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()