Nastavak suđenja Belivukovoj grupi: Svedočila majka ubijenog o nestanku sina

Izjavila je da je njen sin nestao 1. aprila 2019. godine, kada je otišao da se vidi sa N. Š. i F. G.

01.09.2023. 17:12
  • Podeli:
specijalni sud u beogradu 2-64304f327f036.webp Foto: UNA TV

Iskazima oštećenih svedoka u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje organizovanoj kriminalnoj grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Majka ubijenog G.  M. tvrdi da se nakon nestanka njenog sina našla sa F. G., koji joj je ispričao da je njenog sina "ometlali" pripadnici Belivukovog klana.

Izjavila je da je njen sin nestao 1. aprila 2019. godine, kada je otišao da se vidi  sa N. Š. i F. G.

Navela je da su nakon sedam dana prijavili njegov nestanak i dodala da sa sinom nije bila u dobrim odnosima, jer nije odobravala njegov način života.

Smatra da bi i F. G. i N. Š. trebalo da sede na optuženičkoj klupi, dok je rekla da joj je F. G. kada su se našli rekao da je motiv nestanka njenog sina to što su mu u telefonu našli snimke Belivuka i Miljkovića kako ih prati.

Golubović joj je ispričao da je telefon G. M. sa aplikacijom Skaj (Sky) dao A. N., koji je kasnije taj telefon dao D. K., protiv kojeg se vodi postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Rekla je da se D. K. raspitivao za ključ od automobila i bio je izričit da se G. M. neće vratiti i da će "njegovo telo isplivati za pet, šest meseci".

Nakon njenog svedočenja, pitanja je počeo da joj postavlja Belivuk i o ubistvu Davorina Baltića, na šta oštećena nije imala odgovor.

Na prethodnim ročištima svedočili su supruga ubijenog G.  V, otac ubijenog L. V, sestra i supruga ubijenog M. Lj. i supruga ubijenog Z. R.  

Pre oštećenih, okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su sudu ispričali svoja saznanja o krivičnim delima za koja se ova grupa tereti.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()