Nesreća u Novom Sadu: Vozač pod dejstvom narkotika udario policajca na motociklu

Od početka juna u saobraćajnim nesrećama poginula su četiri vozača motocikala

10.06.2024. 18:45
  • Podeli:
policija srbija mup srbije-6537a00a2bc17.webp Foto: MUP RS

Saobraćajni policajac je danas u Novom Sadu zadobio teže povrede nakon što je u njegov službeni motocikl udario automobil kojim je upravljao D. Š, za koga se utvrdilo da je bio pod dejstvom kokaina.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su D. Š. (1979) iz Vrbasa zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopštio je MUP.

On se sumnjiči da je danas oko 13.30 časova, na raskrsnici Bulevara kralja Petra i ulice Kraljevića Marka u Novom Sadu, ne ustupivši prvenstvo prolaza, automobilom "tojota" udario u službeni motocikl saobraćajnog policajca nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede. 

Droga testom utvrđeno je da je muškarac bio pod dejstvom kokaina. 

D. Š. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova skreće pažnju da su od početka juna meseca u saobraćajnim nesrećama poginula četiri vozača motocikala. 

"Kako bi se očuvala njihova bezbednost, apelujemo na vozače putničkih i teretnih vozila, kao i na vozače autobusa, da u periodu kada se intenzivira moto sezona obrate posebnu pažnju na vozače motocikala i mopeda i da poštuju pravila saobraćaja i postavljenu saobraćajnu signalizaciju", navodi se u saopštenju MUP-a.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()