Nestanak i dalje misterija: Da li je sledeći korak u potrazi za Dankom provera graničnih prelaza?

Trebalo detaljno proveriti svakoga ko je prešao granicu od trenutka detetovog nestanka pa nadalje, i to u oba smera, kaže Nicović

30.03.2024. 21:07
  • Podeli:
Danka Ilic MUP-66053a7caae64.webp Foto: MUP

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora, koja je nestala u utorak, i dalje traje, a od nestale devojčice i dalje ni traga ni glasa. Policija i spasilačke ekipe pretražuju svaki pedalj terena u krugu od 10 kvadratnih kilometara oko mesta gde Dankina majka Ivana Ilić tvrdi da je dete nestalo. Prema rečima pojedinih stručnjaka, sledeći korak istražnih organa trebalo bi da bude provera svih graničnih prelaza.

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkomanije, rekao je da je prošlo već mnogo vremena otkad je dvogodišnja Danka Ilić nestala.

"Ona nije mogla sama da ode, to je činjenica. Najbliži granični prelaz je na samo 30 minuta od Banjskog Polja i zato bi trebalo detaljno proveriti svakoga ko je prešao granicu od trenutka detetovog nestanka pa nadalje, i to u oba smera", rekao je Nicović za Kurir.

Nicović objašnjava da je trgovina decom Dankinih godina u velikoj ekspanziji u svetu.

"Zbog svega toga bi naredni korak istražnih organa morao da bude provera graničnih prelaza. Ako je dete, kako se pretpostavlja, nestalo u tišini, to bi značilo samo ili da je oteto na profesionalan način ili da svedoci samog nestanka imaju neka saznanja".

Prema njegovim rečima, osim provere graničnih prelaza, trebalo bi nastaviti sa ispitivanjem članova porodice i na taj način pokušati da se dođe do prave istine.

"Pretraga terena oko mesta nestanka sada je, nažalost, gubljenje vremena i resursa. Posle ovoliko vremena šanse su gotovo nikakve da se dete nalazi na tom području. Pregledan je svaki pedalj i rezultata nema, zato treba menjati smer istrage", zaključio je Nicović.

Potraga za devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko Polje, večeras je ušla u šesti dan, a još nema jasnih informacija o sudbini deteta.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()