Ni traga ni glasa od Splićanina Mateja: Četvrti dan potrage bez rezultata

Još uvek nije poznato da li je mladić upao u reku, da li je viđen u Rumi ili na snimcima nadzorne kamere...

03.01.2022. 17:48
  • Podeli:
matej-peris-beograd-pixsell.jpg Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

Zabrinutost za sudbinu Mateja Periša, 28-godišnjeg Splićanina za kojim se traga četvrti dan, još uvek traje. Od kako je izašao i nestao iz kluba ispred beogradske Beton hale, prošlo je više od 85 sati. Mladiću se gubi svaki trag, isključen mu je mobilni telefon i do sada se nije javio roditeljima.

Veliki broj novinarskih ekipa i dalje se nalazi ispred kluba Gotik, rečna policija i Žandarmerija "češljaju" potez ušća Save u Dunav, a nemali broj Beograđana zastaje da se raspita ima li novih informacija o Matejevom nestanku.

Iz policije su saopštili da pretražuju reku, a nadzorne kamere su zabeležile da je mladić prišao ogradi, ali ne i šta se potom desilo.

U međuvremenu su se pojavile snimci na kojima se vidi da neidentifikovani mladić obučen u crno trči i pokušava da zaustavi taksi, kao i izjave svedoka da su Mateja videli u Rumi. Ovi navodi, ipak, nisu potvrđeni.

Njegov otac nada se povoljnim vestima, a za Unu kaže da više nema snage da govori pred kamerama.

Oglasila se i hrvatska policija, koja smatraj da bi trebalo ispitati i Matejeve prijatelje.

"Zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati, a mladić je poslednji put viđen skoro 16 sati ranije? Zbog čega su toliko čekali, a radi se o satima koji su vrlo bitni?", navode predstavnici snaga reda iz Zagreba.

Dragi pratitelji, molim jedan RT. Splićanin Matej Periš nestao je u #Beograd. Lokacija: klub Gotik. Mobitel je ugašen i obitelj ne zna što se s njim dogodilo. Mole sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave i pomognu u njegovu pronalasku. pic.twitter.com/fXdRJlFHcc

— Mario Jurič (@JuricNovaTV) January 1, 2022


Srpska policija dobila je snimke sa nadzornih kamera i, navodno, ima skicu šta je moglo da se dogodi.

Ronilac Miodrag Lakić kaže da je Sava hladna i brza reka koja nosi sve pred sobom, pa teško da bi i iskusan plivač mogao dugo da izdrži u njoj.

"To je takva temperatura da čovek već posle nekoliko minuta ulazi u hipotermiju i kad u uđe u nju počinje grčenje mišića i onda mu džabe što je sposoban. A još gore je što je bila noć, što su tu balvani", priča ronilac Miodrag Lakić.

Koordinator programa za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Srbije Ranko Demirović kaže da je nezahvalno pričati u ovom trenutku kada je čitava regija na nogama.
 

"Verujem proceni oca da mu se sin ne bi igrao sa vodom, da je dobar plivač i vaterpolista. Sve vaterpoliste koje znam su puni energije, snage, izdržljivosti, ne pamtim nijedan slučaj davljenja vaterpoliste, pa ni u rekama. Ipak, iskustvo sa voda mi pokazuje da pri naglom ulasku u vodu dolazi do srčanog zastoja, nadam se da to ovde nije slučaj", objašnjava Demirović.

Naš sagovornik ne beži od najstrašnijeg scenarija, baš zbog toga što su Sava i Dunav jake reke, pune struja, virova i sprudova.

"U tom delu je ojačano korito, pa je jače i generisanje struje. Takođe me brinu splavovi i pontoni", zaključuje koordinator Crvenog krsta.

Matej Periš, koji je u Beograd put došao sa društvom uoči proslave Nove godine, visok je 188 centimetara, ima plave oči, ravan nos i jače je telesne građe. Porodica Periš moli one koji imaju neku informaciju o Matejevom nestanku ili trenutnoj lokaciji da se jave policiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()