Nova otkrića na suđenju Belivuku i Miljkoviću: Nađen DNK Velje Nevolje na oružju

Advokat Dejan Lazarević je ponovio predlog da se pozovu veštaci na ispitivanje

26.01.2024. 08:42
  • Podeli:
Veljko Belivuk Stefan TomasevicATAImages Pixsell.jpg Foto: Stefan Tomašević/ ATA Images/ Pixsell

U Specijalnom sudu u Beogradu je u četvrtak pregledom fotografija kuće u Ritopeku nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

U sudnici su prikazane fotografije dvorišta, te prostorija unutar kuće u Ritopeku, kao i skrivene prostorije, ali i prostorije na stadionu fudbalskog kluba Partizan.

Postupajući tužilac je nakon prikazivanja izveštaja veštaka rekao da su ta veštačenja bitna, jer je time dokazano da je na pištolju i prigušivaču, koji su pronađeni u skrivenoj prostoriji, indentifikovan DNK trag Belivuka, dok je na pušci identifikovan DNK Miloša Budimira.

Tužilac je, takođe, rekao da je utvrđeno da je na kesi koja je bila u ormaru te prostorije, detektovan DNK uzorak optuženog Nebojše Jankovića i okrivljenog-saradnika Nikole Spasojevića.

Foto: Stefan Tomašević/ATA Images/Pixsell

Dodao je da je tim veštačenjem potvrđeno svedočenje okrivljenog-saradnika Spasojevića.

Advokat Dejan Lazarević je ponovio predlog da se pozovu veštaci, tvrdeći da nije u pitanju izolovan Belivukov DNK trag, već je reč o mešovitom tragu. Lazarević je predložio da se veštaci koji su radili taj izveštaj ispitaju, istakavši da mu nije jasno kako to potvrđuje iskaz Spasojevića, jer je kesa pronađena u ormaru u kojem je bilo i oružje, a tužilac je odustao od krivičnog gonjenja Spasojevića za oružje.

Lazarević je, kada je reč o skrivenoj prostoriji, rekao da je on bio u skrivenoj prostoriji sa 15 osoba na dan uviđaja zbog čega ističe da su dokazi koji su prikupljeni kontaminirani.

Prikazano je više slika iz prostorija koje je ova grupa koristila na stadionu FK Partizan u Humskoj. Advokat Lazarević je više puta istakao da na tim slikama ništa ne ukazuje na izvršenje krivičnog dela.

Lazarević je branio više pripadnika ove grupe, među kojima su i vođe, na početku postupka, sve dok nije uhapšen 14. aprila 2022. godine zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića.

Po toj optužnici mu se trenutno sudi sa ostalim pripadnicima, a sada brani Miljkovića, Belivuka i još devet pripadnika ove grupe.

Jedan od optuženih vođa kriminalne grupe Marko Miljković izjavio je na suđenju da je sporazum okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina sa tužilaštvom "falsifikat".

Miljković je, naime naglasio da u stanu Hrvatina nije pronađeno 10.000 evra, što je novac obuhvaćen sporazumom koji je sklopio sa tužilaštvom, jer je proistekao iz kriminalnih delatnosti, zbog čega Miljković tvrdi da je taj sporazum "falsifikat".

Suđenje se nastavlja u petak, 26. januara kada će nastaviti sa izvođenjem dokaza. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()