Nova presuda u slučaju Bajović: Tri godine zatvora za ubistvo muža

Iznoseći odbranu optužena je rekla da je i na dan ubistva njen suprug došao pijan, provocirao je i udario par puta

01.02.2024. 12:25
  • Podeli:
presuda-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Viši sud u Beogradu ponovo je osudio je Jasminu Bajović na kaznu zatvora od tri godine, zbog ubistva supruga Milorada Bajovića u novembru 2021. godine u Surčinu.

Ona je umesto za krivično delo ubistvo za koje je optužena, osuđena za krivično delo lakše krivično delo ubistvo na mah. To je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. 

Ovo je druga prvostepena presuda, jer je prvu, kojom je Bajović bila osuđena na isti kaznu zatvora za isto krivično delo Apelacioni sud u Beogradu ukinuo i naložio ponavljanje suđenja.

Tužilaštvo je na prethodnom suđenju ostalo pri stavu da je Bajović počinila krivično delo ubistvo, sa čime se složila i punomoćnica oštećenih, tvrdeći da nisu ostvareni uslovi za privilegovan oblik ubistva, odnosno kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva na mah.

Branilac Nemanja Jakšić sa druge strane smatra da je u ovom slučaju reč o ubistvu na mah obrazlažući da je Bajović bez svoje krivice dovedena u stanje jake razdraženosti usled napada, vređanja i zlostavljanja koje je trajalo u dužem periodu.

Jakšić je istakao da sud od olakšavajućih okolnosti na strani optužene treba da ceni da nije ranije osuđivana, da se njihovi sinovi nisu pridružili krivičnom gonjenju, njeno psihičko stanje u vreme izvršenja krivičnog dela, da je odmah pokušala da otkloni štetu i da je pokazala iskreno kajanje.

On je predložio minimalnu kaznu za krivično delo ubistvo na mah, dodajući da je prvobitna kazna bila previsoko odmerena. Optužena se brani sa slobode i često na suđenja dolazi sa sinovima ili sestrom.

Bajović je na početku suđenja u svojoj odbrani tvrdila da je njen muž stalno pio i da je u takvom stanju često maltretirao nju i decu.
Njihovi sinovi nisu se pridružili krivičnom gonjenju i nisu istakli imovinsko-pravni zahtev, a dolazili su na suđenje kao podrška majci.

Iznoseći odbranu optužena je rekla da je i na dan ubistva njen suprug došao pijan, provocirao je i udario par puta, nakon čega je ona uzela nož i ubola ga, tvrdećio da je to možda mahinalno uradila i da nije imala tu nameru.   

Nakon incidenta optužena i jedan od sinova su ubijenom stavili peškir preko rane i pozvali hitnu pomoć.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()