Novi detalji o prevrtanju kamiona sa azotom: Evakuisano stanovništvo, vozač u bolnici

U prepodnevnim časovima na magistralnom putu Požega - Arilje, u mestu Gorobilje, došlo je do prevrtanja cisterne koja je prevozila azot

08.03.2023. 15:06
  • Podeli:
Collage Maker-08-Mar-2023-03-08-PM-7902-6408960006527.webp Foto: Instagram192rs

Zbog prevrtanja cisterne je evakuisano stanovništvo u okolnim kućama iako prema rečima, Milovana Jovanića, komandira Vatrogasne spasilačke jedinice iz Požege, nema opasnosti od širenje bilo kakvog akcidenta.

"Sada ne postoji širenje bilo kakvog akcidenta, ali je radi sigurnosti evakuisano stanovništvo koje živi u krugu od 100 metara i sklonjeno na bezbedno", rekao je Milovan Jovanić.

Jovanić kaže da je kamion prevozio kiseonik i azot te da je na terenu bilo ukupno 11 vatrogasaca sa pet vozila zajedno sa kolegama iz Užica.

Dodaje i da je u toku dalji transport kamiona kao i boca sa opasnim materijalom na drugu lokaciju.

Vozača kamiona je ekipa hitne pomoći prevezla u Zdravstveni centar u Užicu gde je primljen na Urgentno odeljenje.

"Zdravstveno stanje pacijenta je stabilno. Na opservaciji urađene su sve neophodne analize i sada se očekuju konsultacioni pregledi neurologa i ortopeda nakon čega se očekuje da pacijent bude pušten na kućno lečenje", rekla je Nataša Gagović direktorka Zdravstvenog centra Užice.

Prema rečima očevidaca, s obzirom na to da je gustina saobraćaja izuzetno velika na ovom delu puta, na sreću izbegnuta je velika tragedija, prenosi Euronews.rs.

"Bio sam ovde preko puta i čuo sam jak prasak, kada sam izašao video sam gust dim i cisternu koja je bila prevrnuta. Odmah sam prišao i video sam da vozač nije bio u najboljem zdravstvenom stanju, a sirena njegovog vozila verovatno je bila poziv za pomoć. Pretpostavljam da je skrenuo sa puta kako ne bi ugrozio druge učesnike u saobraćaju", rekao je Vladimir Mićović, jedan od očevidaca. 

Saobraćaj na ovom delu puta u naselju Gorobilje sada je normalizovan.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()