Prvi put na suđenju izneti detalji masakra kod Mladenovca: Blažić svirepo 'overavao' žrtve

Na današnjem suđenju Urošu Blažiću izneti su dosad nepoznati detalji o svireposti ubice

21.10.2024. 21:29
  • Podeli:

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenju Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine počinio masovno ubistvo u Malom Orašju i Duboni. Na današnjem ročištu svedočili su oštećeni, ali i srodnici Uroša Blažića.

Nakon potresnih svedočenja članova porodica ubijenih, ali i jedne od preživelih, punomoćnici oštećenih izneli su neke od detalja sa suđenja. Na suđenju se, između ostalog, moglo čuti da su pojedini ubijeni zapravo hteli da se na neki način predaju Blažiću, u nadi da ih neće smaknuti. Međutim, on je, prema svedočenju, bez milosti ubijao redom.

"Mogu da kažem da je na osnovu njihovog svedočenja i obudkcionog zapisnika potpuno jasno da je kod Uroša Blažića bilo izraženo i jedno, moram da kažem, ekstremno neljudsko ponašanje, jer je jedan od ubijenih, možemo slobodno reći, overen iz blizine, iako je bio već teško pogođen", rekao je novinarima nakon suđenja punomoćnik oštećenih Siniša Mašović.

Dragan Milić, deda najmlađe žrtve masakra kod Mladenovca, danas je prilikom svedočenja o masakru, govorio ne samo o tome kako je zatekao svog ubijenog 14-godišnjeg unuka, već i o svireposti ubistva Marka Mitrovića, kog je zatekao, kako kaže, u položaju koji je viđao na ratištu kada neko ubije onog koji je pokuša da se preda.

"Prvo sam video Marka Mitrovića i bilo mi je jasno da je ubijen dok je sedeo. On nije sedeo na zemlji, nego na svojim petama, naslonjen na zid. To mi je poznato, bio sam na ratištu, poznato mi je da se on predavao kad je ubijen. Neka kaže ovaj idiot da li je to istina", dodao je Dragan i okrenuo se prema Urošu Blažiću.

Ostalo je i dodatno da se razjasni, prema rečima advokata oštećenih porodica, šta se dešavalo nakon što je Blažić izvršio masakr odnosno da li je iz njihove kuće u Duboni izneto naoružanje koje je posedovao Blažićev otac, koji je oficir VS.

"Ovde je potrebno da se saslušaju i određeni svedoci za nešto što su porodice naknadno saznale, a radi se o licima koja su vršila utovar i prenos određenih pokretnih stvari, sa imanja nakon događaja. Danas sam i predložio i da se tri pripadnika Vojske Srbije, na osnovu onoga što nam je dostavljeno od suda, a što je poverljiva tajna - kako su se kretala vojna vozila, i da su prolazila kroz Dubonu, da i njih ispitamo ovde", istakao je nakon ročišta punomoćnik oštećenih Nebojša Perović.

Podsetimo, 4. maja prošle godine Uroš Blažić ubio je devetoro mladih ljudi i 12 ranio.

U Malom Orašju su ubijeni Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (18), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21) i Petar Mitrović (25), koji je preminuo u bolnici skoro dva meseca posle zločina.

U Duboni su ubijeni rođeni brat i sestra Milan (22) i Kristina Panić (19) i Dalibor Todorović (24).

Viši sudu u Smederevu zakazao je za novembar završne reči u postupku protiv Uroša Blažića optuženog za masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje i njegovog oca, rekao je posle suđenja novinarima jedan od punomoćnika oštećenih advokat Nebojša Perović.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()