Novi napad na Srbe na KiM: Na ambulanti u Suvom Dolu razbijena stakla i iščupana metalna vrata

Ističe se da je nastavljen talas etničkih incidenata na Kosmetu kojima je meta sve srpsko.

09.12.2023. 13:02
  • Podeli:
razbijena vrata na ambulanti u suvom dolu, 9 dec 2023 - foto tanjug kancelarija za kim (1)-657456aa11f64.webp Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Na ambulanti u multietničkom naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice razbijena su stakla i čak iščupana metalna vrata sa šipkama koja su obezbeđivala tu zdravstvenu ustanovu, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija ističe da je najnoviji napad nastavak talasa etničkih incidenata na KiM kojima je meta sve srpsko.

Posledice ovog napada huligana primetila je medicinska sestra pri dolasku u ambulantu, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da je ambulanta u Suvom Dolu više puta bila na meti ekstremista i naglašava da je, iako ova zdravstvena ustanova pruža lekarsku pomoć i Srbima i Albancima, jasno da ekstremisti, zaslepljeni mržnjom, za to ne mare, već lome i vandalizuju sve što nosi prefiks srpsko.
Dodaje se da je napad izazvao veliku zabrinutost meštana koji u ambulanti u Suvom Dolu dobijaju preko potrebnu medicinsku pomoć. 

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će preko svojih predstavnika na terenu sanirati  štetu i nastaviti da ulaže u srpske zdravstvene ustanove na KiM, naglašava se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()