Novo suđenje za Simonovića: Ukinuta osuđujuća presuda za paljenje kuće novinaru

Požar je podmetnut u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine

24.12.2021. 19:47
  • Podeli:
PXL_230221_31926137 Dragoljub Simonović Antonio AhelATAImages-1664980669079.webp Foto: Antonio Ahel/ATA/Images

Bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću ukinuta je prvostepena presuda zbog optužbi da je pre četiri godine podstrekivao na paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Apelacioni sud u Beogradu danas je ukinuo prvostepenu presudu kojom je Simonović osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora iz više razloga. Istovremeno je naloženo da se njemu i optuženima Aleksandru Marinkoviću i Vladimiru Mihailović suđenje ponovi pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu.

Simonivić je, inače, od početka sudskog procesa negirao optužbe, dok novinar Milan Jovanović ponavlja da je neupitno napadnut zbog svog pisanja o aferama tadašnjeg predsednika Opštine Grocka.

Da podsetimo, nemili slučaj se dogodio u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine kada je Jovanovićevoj supruzi zapaljen automobil, posle čega se požar proširio na garažu i deo kuće.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()