Oca osumnjičenog za ubistvo Danke nisu dovodili u tužilaštvo: Tamo će biti odveden samo u jednom slučaju

Oglasili se Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru

17.04.2024. 21:07
  • Podeli:
danka ilić banjsko polje bor foto una mup-661014cd66b28.webp Foto: UNA/MUP

U Višem sudu u Zaječaru počelo je saslušanje svedoka u vezi sa ubistvom dvogodišnje Danke Ilić, za koje su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" D. D. i S J. Juče je u tužilaštvo dovedena Dragijevićeva majka, a bilo je reči o tome da će ponovo da bude doveden i njegov otac, koji je uhapšen zbog sumnje da je pomagao u premeštanju tela devojčice, ali to nije bio slučaj.

Kako za Telegraf kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, R. D. neće biti ponovo dovođen u tužilaštvo, osim u jednom slučaju.

"Osumnjičeni će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru ukoliko sam bude zahtevao da da iskaz, s obzirom na to da se prilikom prvog saslušanja branio ćutanjem", navode iz VJT Zaječar.

Oni dodaju i da je majka osumnjičenog S.D. ispitana juče u svojstvu svedoka pred Višim javnom tužilaštvom u Zaječaru i da je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči, s obzirom na to da joj je osumnjičeni D.D. sin, a R.D. suprug.

Podsetimo, osumnjičeni D.D. i S.J. jutros su dovedeni u tužilaštvo kako bi prisustvovali iskazima koje su dali majka i otac Danke Ilić, što je njihovo zakonsko pravo, kao i kako bi mogli da, preko advokata, roditeljima devojčice postavljaju pitanja.

Podsetimo, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, kako se nezvanično saznaje uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

"Pritvor osumnjičenima, po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko veštačenje, čim se za to steknu uslovi", navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu.

Radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. marta, kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju D.D, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, D.D. zajedno sa ocem R.D. (73) i sada pokojnim bratom D.D. (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog preminuo je od srčanog udara nepunih 48 sati nakon hapšenja i nije saslušan u tužilaštvu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()