Odloženo suđenje ocu osumnjičenom da je ćerku držao zatočenu u stanu

Optužnicom mu se na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje

28.07.2023. 13:10
  • Podeli:
specijalni sud, viši sud, visoki kriminal, ratni zločin, foto una (4)-64300efd64094.webp Foto: UNA

Zbog odsustva advokata odbrane, odložen je početak suđenja Urošu. P., ocu koji je optužen da je svoju ćerku L. P. (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdari.

Početak suđenja zakazan je za danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, gde Uroš P. trebalo da iznese detaljnu odbranu zbog optužbi da je osmogodišnju ćerku držao zatočenu.

Suđenje je odloženo zbog izostanka njegovog advokata Nemanje Lukića koji je obavestio sud pisanim putem da je do 15. avgusta na odmoru, a zbog čega je dostavio i potvrdu Advokatske komore za godišnji odmor.

Sudija je Uroša P. pitao da li je upoznat sa tim da njegov advokat neće doći na suđenje, na šta je on odgovorio da jeste.

U pratnji dva čuvara, osumnjičeni je u sudnicu doveden iz pritvora, u kojem se nalazi od 28. marta, kada je pronađen i uhapšen.

Optužnicom mu se na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

Optužen je da je, kako navodi tužilaštvo, krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje učinio na štetu emotivne partnerke I. L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Kako je ranije najavljeno, tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

U toku istrage tužilaštvo je ispitalo emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu Policijske stanice Palilula, koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana.

Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola.

Pribavljena je i medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo, ali je posle nekoliko dana pronađen i uhapšen.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()