Određen pritvor muškarcu deportovanom u Srbiju iz Nemačke: Pokrao čoveka iznajmljujući stan na dan

Okrivljeni je danas izneo odbranu u tužilaštvu

04.09.2024. 19:04
  • Podeli:
pritvor hapšenje policija mup rs-6409913e9ae63.webp Foto: MUP RS

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavešten je od strane policijskih službenika da je u Srbiju iz Nemačke, posle odsluženja zatvorske kazne, deportovan okrivljeni D. N. (37) iz Sremske Mitrovice.

Po nalogu javnog tužioca, doneto je rešenje o zadržavanju te osobe zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Krađa iz člana 203. Krivičnog zakonika. 

Okrivljeni je danas izneo odbranu u tužilaštvu i u potpunosti priznao da je izvršio krivično delo na taj način što je najpre putem oglasa stupio u kontakt sa oštećenim koji je izdavao stan na dan, nakon čega je 2. novembra 2022. stan iznajmio, prespavao jednu noć, pa iz stana oduzeo televizor marke "Samsung" koji je prodao na pijaci. 

"Imajući u vidu da je okrivljeni ranije osuđivan zbog izvršenja krivičnih dela protiv imovine, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo", navodi u saopštenju portparol Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Tamara Bašić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()