Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Ranka Eskobara

Osumnjičenima je određen pritvor od 30 dana

14.03.2023. 17:01
  • Podeli:
ranko radošević eskobar mup (2)-640dbf2f4e3a1.webp Foto: MUP

Nakon saslušanja osumnjičenih za ubistvo Ranka Radoševića zvanog Eskobar (54), Viši sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema Stefanu Z. (28) i Luki V. (26), odredio pritvor do 30 dana.

Kako se navodi, pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina.

Način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju.

Takođe, prema državljanima Bosne i Hercegovine P.M. i Š. A. zbog sumnje da se kriju, i zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, prema njima naređeno je izdavanje poternice.

Podsetimo, osumnjičenima Stefanu Z. i Luki V. se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima M.P. i A.Š. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()