Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva na Vračaru

Nemanja Đ. je, kako se sumnja, 22. maja iz neposredne blizine ispalio najmanje četiri projektila u A.P. i zadao mu teške telesne povrede.

24.05.2023. 19:21
  • Podeli:
mup policija hapšenje-643e99bb6d93a.webp Foto: MUP RS

Viši sud u Beogradu saopštio je danas da je odredio do 30 dana pritvora Nemanji Đ. (20) osumnjičenom da je 22. maja u Ulici Maksima Gorkog na Vračaru, hicima iz pištolja naneo teške telesne povrede A.P. i D.L.

Pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. 

Osumnjičeni se danas na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu, saopšteno je ranije iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.            

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nemanja Đ. je, kako se sumnja, 22. maja iz neposredne blizine ispalio najmanje četiri projektila u A.P. i zadao mu teške telesne povrede.

Jedan od projektila ispaljenih u pravcu A.P. pogodio je D.L, koji je takođe zadobio teške telesne povrede.

Nakon toga osumnjičeni se trčećim korakom udaljio sa lica mesta u pravcu Čuburske ulice, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()