Određen pritvor osumnjičenom za ratne zločine na KiM

MUP je ranije saopštio da se on sumnjiči da je počinio zločine u maju 1999. godine u reonu sela Košare na Kosovu i Metohiji nad pripadnicima Vojske Jugoslavije

03.07.2024. 19:12
  • Podeli:
srpska policija foto mup srbije-666af76d0d49a.webp Foto: MUP Srbije

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu Odeljenja za ratne zločine odredio je pritvor do 30 dana F.K. (56) osumnjičenom za zločine počinjene u maju 1999. godine, na Kosovu i Metohiji, nad pripadnicima Vojske Jugoslavije.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i jer je osumnjičenom na teret stavljeno krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice su doveli do uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković. 

F.K. je osumnjičen za krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144 stav 2 KZ SRJ u saizvršilaštvu. 

MUP je ranije saopštio da se on sumnjiči da je počinio zločine u maju 1999. godine u reonu sela Košare na Kosovu i Metohiji nad pripadnicima Vojske Jugoslavije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()