Oglasila se bolnica u Nišu nakon smrti žene (31) koja je preminula dva dana posle porođaja

Porodilja iz Vlasotinca preminula je jutros u UKC Niš

29.02.2024. 15:12
  • Podeli:
bolnica-medicinsko-osoblje-sestre-shutterstock-638a0fb3de3e6.webp Foto: Shutterstock

Univerzitetski klinički centar Niš oglasio se nakon smrti porodilje D.L. (31) koj je preminula samo dva dana nakon što je na svet donela bebu.

"Pacijentkinja D.L. (31) iz Opšte bolnice Leskovac primljena je 28. februara 2024. godine u 15.34 minuta na Kliniku za ginekologiju UKC Niš nakon prethodno urađenog carskog reza u bolnici u Leskovcu, a zbog sumnje na krvarenje u trbuhu. Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda se prebacuje u jedinicu intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hirurški zahvat. Uprkos hitnom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa pacijentkinja je jutros u 6.50 sati egzitirala", saopštio je UKC Niš.

Kako je već objavljeno, porodilja iz Vlasotinca preminula je jutros u UKC Niš. Žena je pre dva dana porođena u Opštoj bolnici Leskovac.

"Ona se porodila carskim rezom u Leskovcu, a posle porođaja je počela nekontrolisano da krvari, kod nje se javio DIK – diseminovana intravaskularna koagulopatija. To znači da je mnogo iskrvarila posle carskog reza i došlo je do tog stanja. Sistem hemostaze toliko je kod nje bio poremećan, da je sigurno postojala na nekim mestima tromboza, a na drugim krvarenje“, objašnjava lekar iz UKC Niš.

On ističe da je neverovatno da ništa nije primećeno tokom vođenja trudnoće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()