Oglasili se advokati nakon svedočenja Koste Kecmanovića: 'Saznali smo...'

Suđenje se nastavlja 17. oktobra

08.10.2024. 14:17
  • Podeli:
kosta kecmanovic suđenje-670521946c7ab.webp Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Današnje ročište u krivičnom postupku koji se vodi protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, majke i oca dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio stravičan masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar", završeno je u Specijalnom sudu. Nastavak svedočenja maloletnog ubice zakazan je za 17. oktobar.

Advokati koji su izašli iz zgrade Specijalnog suda su potvrdili da je maloletni ubica danas svedočio. Međutim, on nisu želeli da otkrivaju detalje njegovog iskaza.

„Pitanjima koja su danas postavljena njemu nismo saznali motiv i zašto se to desilo, ali smatram da njegov današnji iskaz ide u pravcu da će se saznati. Njegovo saslušanje nije završeno i nastavlja se 17. oktobra u ovoj istoj zgradi“, rekao je Ognjen Božović i dodao da ne sme ništa više da kaže s obzirom na to da je postupak zatvoren za javnost.

Advokatica Zora Dobričanin Nikodijević navela je nakon završenog suđenja da je zadovoljna današnjim ročištem i svime što su danas saznali tokom svedočenja dečaka ubice

„Saznali smo dosta novih detalja tokom svedočenja, ali i o tome ne smem i ne želim da pričam“, rekla je Zora Dobričanin Nikodijević.

Irina Borović koja zajedno sa ocem Borivojem Borovićem zastupa Miljanu i Vladimira Kecmanovića nakon održanog ročišta navela je da javnost najviše zainteresovana za razloge zbog kojih je ovaj tragično nesagledivi događaj dogodio.

„U ovom krivičnom postupku niti u bilo kod drugom postupku koji se u ovom trenutku vodi, niti u ovoj sudnici, niti bilo gde drugde, mi nećemo saznati razlog ovog tragičnog događaja. Svi razlozi su duboko negde u duši tog dečaka, koji je nažalost izvršio zločin, a pre toga je živeo jedan potpuno normalan i uobičajen život, sa aspekta svih koji ga poznaju“, rekla je Irina Borović.

Suđenje je zatvoreno za javnost, a ovo je bio prvi put da maloletni ubica napušta specijalizovanu dečiju ustanovu u kojoj se nalazi od 3. maja prošle godine. On je danas oko 9.00 časova u bolničkom sanitetu, koji je pratila policija, dovezen u Ustaničku ulicu.

On nije krivično odgovoran za zlodelo koje je počinio 3. maja prošle godine jer je u trenutku izvršenja imao 13 godina.

Podsećanja radi, njegov otac Vladimir Kecmanović se tereti da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od tada 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, te da nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u svojoj kući.

Dečakova majka se tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, imajući u vidu da je njen DNK trag pronađen na jednoj od čaura u učionici škole, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

Maloletni ubica je 3. maja 2023. ubio Bojanu Asović (11), Anu Božović (11), Katarinu Martinović (12), Maru Anđelković (13), Emu Kobiljski (13), Sofiju Negić (13), Andriju Čikića (14), Adrianu Dukić (14), Angelinu Aćimović (14) i Dragana Vlahovića (53), a ranjeno je šest osoba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()