Oglasila se fabrika Trajal povodom tragedije u Kruševcu

U pogonu za proizvodnju gorive trake fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije "Trajal Korporacije" jutros se dogodila eksplozija

16.01.2024. 15:26
  • Podeli:
policija mup republike srbije-64fb6e97808f5.webp Foto: MUP Republike Srbije

I pored preduzetih svih mera zaštite na radu, nažalost, u pogonu za proizvodnju gorive trake fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije "Trajal Korporacije" dogodila se eksplozija, saopšteno je upravo iz Koporacije u Kruševcu, gde se jutros oko 9 sati dogodila teška nesreća.

"Povređeno je petoro radnika od kojih je jedan radnik podlegao povredama", saopšteno je iz Trajala, prenose Večernje Novosti.

Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Zahvaljujući veoma brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika Trayal Korporacije zbrinuti su povređeni i ugašen je požar.

Kako se navodi dalje u saopštenju, pogon za proizvodnju gorive trake radio je uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja.

"Svi radnici Trajal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja", navodi se na kraju u saopštenju koje potpisuje Trajal Korporacija, kabinet generalnog direktora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()