Oglasilo se tužilaštvo povodom ubistava u 'Ribnikaru': Novi postupak protiv oca dečaka koji je pucao

Dečak (13) je u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja. 2023. godine, lišio života 10, a ranio šest osoba.

26.05.2023. 10:35
  • Podeli:
beograd pucnjava reuters 222-6452b5d276db2.webp Foto: Reuters

Više javno tužilaštvo u Beogradu ispitaće da li je V.K. otac dečaka ubice zapuštao i zlostavljao sina, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako se navodi u saopštenju, biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Paralelno sa tim, u toku je pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Ona je saslušana u policijskoj stanici gde je odgovarala na pitanja koja se odnose na ponašanje dečaka i odnosa u porodici.

Predistragu o slučaju majke dečaka ubice vodiće Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon što preuzima slučaj od Prvog osnovnog tužilaštva radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca.

Inače, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka (13) i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Dečak (13) je u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja. 2023. godine, lišio života 10, a ranio šest osoba.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()