Oglasio se predsednik opštine Vračar: Portir stao ispred dečaka i pištolja, sprečio još veću tragediju

Policija je uhapsila napadača, a specijalci su i dalje na terenu, kao i pripadnici forenzike

03.05.2023. 11:27
  • Podeli:

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković potvrdio je u obraćanju za medije da je čuvar OŠ „Vladislav Ribnikar“ izgubio život dok je pokušavao da zaštiti učenike tokom pucnjave koja se desila jutros u toj školi. 

"Deca su zbrinuta u Tiršovoj, zasad imamo informacije da je četvoro ili petoro dece tamo. Čuvar je podlegao povredama“, naveo je predsednik opštine Vračar.

Kako je naveo, čuvar je želeo da spreči tragediju i tada je izgubio život.

„Verovatno bi tragedija bila još veća da on nije stao ispred dečaka koji je pucao“, rekao je on.

Prema saznanjima UNA televizije, ukupno je 16 povređenih đaka, a tačan broj preminulih osoba se još uvek ne zna, prve informacije su da se radi o devet preminulih od posledica ranjavanja. 

Podsetimo, do pucnjave je došlo u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru jutros oko 8 časova. Učenik (14) doneo je pištolj, koji je uzeo od oca u školu i u prizemlju škole smrtno ranio školskog čuvara, a sedmoro dece i nastavnica istorije prevezeni su u bolnicu sa prostrelnim ranama.

Policija je uhapsila napadača, a specijalci su i dalje na terenu, kao i pripadnici forenzike. Radi se na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()