Optužen za elitnu prostituciju: Zakazana završnica suđenja Maksimoviću

Ispitivanjem poslednjeg svedoka danas je završen dokazni postupak, a na sledećem suđenju očekuje se izlaganje završnih reči tužilaštva i odbrane

09.10.2023. 14:43
  • Podeli:
sud sudnica sudija pixabay-64073f8a829c2.webp Foto: Pixabay

U Višem sudu u Beogradu danas je za 27. oktobar zakazana završnica suđenja Mihaijlu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću, optuženim za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji. 

Ispitivanjem poslednjeg svedoka danas je završen dokazni postupak, a na sledećem suđenju očekuje se izlaganje završnih reči tužilaštva i odbrane.

Nakon toga sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Prethodno je ispitan Mladen C., bivši dečko jedne od oštećenih M.G. , koji je ispričao da je devojku upoznao u januaru 2018. godine u Požarevcu, te da na početku nije znao čime se ona bavi.

Tvrdi da mu je ona ponudila da žive zajedno u Beogradu što je prihvatio, a potom mu je rekla čime se bavi i predložila da Maksimovića pitaju da i Mladen C. radi u "firmi" kao vozač.

Maksimović je to, kako je rekao svedok, prihvatio i zaposlio ga da prvo vozi devojke preko dana na treninge, a zatim i noću na sastanke sa klijentima. 

Sa oštećenom je kako tvrdi bio u vezi dva, dva i po meseca, ali je nastavio da radi za Maksimovića i vozi devojke, zbog čega je i nju često viđao.

Prema njegovim saznanjima, M.G. je mesečno zarađivala od pet do sedam hiljada mesečno, što je zavisilo od broja klijenata, dok je odgovarajućii na pitanja branioca rekao da su devojke koje su radile za Maksimovića mogle da samovoljno napuste posao kad god su želele.

Odogovarajući na pitanja, Mladen C. je rekao da i dok je on radio znao je neke devojke koje su napustile posao, te da im Maksimović nije pretio ili tražio od njih novac ukoliko žele da izađu iz posla.

Njegova devojka se, kako je kazao, žalila često na devojke sa kojima je radila i generalno na posao, ali dodao da je želela to da radi zbog novca.

Mladen C. je kazao da je oštećena M.G. bila nestabilna, da je pila lekove za spavanje i da joj se raspoloženje često menjalo.

Maksimović je iznoseći svoju odbranu priznao da je posredovao između devojaka i klijenata u prostituciji, ali je negirao da je izvršio drugo krivično delo za koje je optužen, a to je "trgovina ljudima", prema tri oštećene devojke. 

Maksimoviću je u oktobru 2021. godine ukinut kućni pritvor i danas je došao sa slobode u sudnicu.

Prema optužnici, Maksimović i Milenković se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata. 

Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()