Oštećeni devastirani Blažićevom odbranom: Advokati članova porodica ubijenih i ranjenih otkrili detalje

Uroš Blažić je priznao da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba

21.08.2024. 13:28
  • Podeli:
blažić suđenje-66c5ce89f057b.webp Foto: R.Z./ATAImages

Punomoćnik oštećenih odnosno članova porodica ubijenih i ranjenih u masakru kod Mladenovca, Nebojša Perović istakao je tokom suđenja da odbrana Uroša Blažića optuženog za taj masakr porodicama ubijenih i ranjenima uvećava bol.

Perović je stavio primedbu na odbranu Uroša Blažića i istakao da su oštećeni ostali uskraćeni za osnovno, a to je pitanje "zašto" i dodao da sud ne treba da pokloni veru njegovoj odbrani tvrdeći da je ona sračunata i neistinita.

Bol oštećenih je uvećena ovakvom odbranom, rekao je Perović i dodao da je Blažić predstavio da su svi bili krivi i da su ga isprovocirali.

Punomoćnik oštećenih Stefan Stefanović složio se sa rečima kolege i dodao da je punomoćnicima uskraćeno postavljanje pitanja, umesto da mu oni postave pitanja pa da on odgovori ili ne.

Stefanović je istkakao da je Blažićevo iznošenje odbrane sekundarna viktimizacija žrtava.

Uroš Blažić je prethodno izneo odbranu i priznao da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()