Osuđenom navijaču ispod kola bio uređaj za praćenje: Najnoviji detalji pucnjave u Beogradu

Oglasio se ministar Dačić.

27.09.2024. 08:08
  • Podeli:
srpska policija stop ubistvo mup srbije-66d1e74403bff.webp Foto: MUP Srbije

Nikola Vavić, jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz", na koga je sinoć pucano na Savskom vencu, navodno je video da mu neko nešto postavlja ispod automobila "audi", koji se, kako se saznaje, ne vodi na njega. Prvobitno se verovalo da je reč o bombi, ali zapravo su postavljali GPS uređaj za praćenje.

Kako navodi izvor, Vavić je, navodno, pucao na osobu koju je video da postavlja taj uređaj, ali je promašio.

"Sumnja se da se potom obratio svojoj braći - Aleksandru i Đuri, kao i nekim drugovima. Oni su nedugo zatim primetili jednog poznatog beogradskog advokata, koga su navodno napali jer su mislili da je on povezan s postavljanjem bombe ispod Vavićevog vozila. Međutim, policija je reagovala i sprečila eskalacija sukoba", navodi izvor Blica.

Kako dodaje, Vavić je odbio da sarađuje s nadležnima, a tek će biti utvrđeno ko je pucao iz pištolja u njega i da li je pucano samo iz jednog oružja, budući da je nađeno više čaura. Najpre se mislilo da je u njega ispaljen jedan metak.

Vavić nije povređen u pucnjavi.

Oglasio se ministar Dačić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je sinić oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

"Sinoć oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena je upotreba vatrenog oružja. Izlaskom na lice mesta, pored svog vozila zatečen je Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima. Obradom šireg i užeg lica mesta za sada je pronađena jedna čaura od vatrenog oružja NN marke i kalibra, dok je u dvorištu stambene zgrade pronađen odbačen pištolj NN marke i kalibra. Daljim pregledom lica mesta ispod putničkog vozila, koje je u tom trenutku koristio Vavić, pronađen je uređaj za praćenje i pozicioniranje. U toku je razgovor sa stanarima okolnih zgrada, kao i pregled video materijala sa bezbednosnih kamera u cilju utvrđivanja detalja navedenog događaja. Što se tiče medijskih navoda da se navodni izvršilac zabarikadirao u susednoj zgradi u navedenoj ulici, izvršene su provere kojom prilikom je utvđeno da je to dezinformacija, jer je lice koje je ušlo u zgradu Nikola Vavić. Takođe, što se tiče navoda da je ispod automobila postavljena eksplozivna naprava, utvrđeno je da je u pitanju gps uređaj, a ne eksploziv”, izjavio je ministar Dačić.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()