Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić danas u Tužilaštvu: Preti im doživotna robija bez uslovnog otpusta

Prema pisanju medija, osumnjičenima su postavljeni branioci po službenoj dužnosti

05.04.2024. 14:25
  • Podeli:
potraga za nestalom dankom ilić u banjskom polju kod bora, danka ilić - 27 mart 2024 - foto Tanjug Vladimir Šporčić (8)-6603d308282cb.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Dvojica osumnjičenih muškaraca za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, D. D. (50) i S. J. (50), danas će biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Njima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta za koje je po izmenama Krivičnog zakonika koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine zaprećena kazna doživotne robije bez uslovnog otpusta.

Prema pisanju medija, osumnjičenima su postavljeni branioci po službenoj dužnosti.

"Navedena lica će biti saslušana po prijemu krivične prijave Policijske uprave Bor kada će i lica biti dovedena u tužilaštvo. O daljem toku postupka biće odlučeno po prijemu krivične prijave i dokaza dostavljenih uz prijavu", navode u VJT Zaječar, a prenosi Blic.

Načelnik UKP otkrio detalje zločina

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić je, gostujući u jednom mediju, izneo je jutros šokantno otkriće.

Naime, nakon što su automobilom udarili Danku, oni su mislili da je mrtva i ubacili su je u gepek, ali je devojčica bila živa i u jednom momentu se probudila.

"Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubica ima blokadu i ne može da se seti gde je ostavio telo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udaraca, ali nisu bili usaglašeni o samom ubistvu deteta. Danka je bila u nesvesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila, a jedan od njih je i udavio i na kraju su se ratosiljali tela na deponiji“, ispričao je Cmolić.

Oglasio se otac osumnjičenog

Meštani sela Zlot šokirani su postupkom svog komšije D. D, koji je osumnjičen da je zajedno sa S. J. usmrtio Danku. Njegov otac još ne može da veruje šta ih je snašlo.

Policija kopa na dva dela deponije

Na deponiji na kojoj se traži telo Danke Ilić, policijske snage od jutros ponovo kopaju na dva dela, gornjem i donjem. Prilaz je još uvek zabranjen, a kamioni se samo smenjuju. Policija obezbeđuje oba prilaza.

Bager koji radi na iskopavanju đubreta, spusta se sve niže niz padinu dok se paralelno krči i šuma.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()