Otac preminule bebe: Detetu su u Tiršovoj u plućima našli hranu i plodovu vodu

Otac bebe iz Šapca koja je preminula zbog problema sa disanjem izneo je svoja saznanja o smrti deteta

16.01.2023. 17:53
  • Podeli:
beba_ruka_pixabay-1665482264714.webp Foto: Pixabay

Otac preminule bebe iz Šapca, Dejan Jevremović, ispričao je detalje o toku porođaja i sledu događaja koji su doveli do smrti njegovog novorođenčeta osam sati nakon rođenja u šabačkoj bolnici.

Težak porođaj ali sa visokom ocenom

Prema očevim rečima, pre samog porođaja supruga je imala bolove tokom cele noći i narednog dana ujutro, zbog visokog položaja bebe, morala da bude porođena carskim rezom.

Prema njegovim rečima, oko pola 12 narednog dana po prijemu njegova supruga se porodila, ali je i javila suprugu da je došlo do komplikacija prilikom porođaja te da je porođaj urađen carskim rezom.

Kako su ranije saopštili iz bolnice, porođaj je prošao bez problema, a porodilja i dete su se osećali dobro posle porođaja, dok je beba na samom porođaju ocenjena visokom ocenom devet.

Prema njegovim rečima, supruga mu je telefonom saopštila da se namučila tokom porođaja i da je dugo trajao te da je u tom trenutku sve bilo u redu.

Nakon toga je ponovo pozvala i rekla mu da joj je rečeno da se beba nagutala plodove vode te da mora da bude otpremljena u Univerzitetsku dečju bolnicu Tiršova u Beogradu.

Bebi u plućima nađena hrana i plodova voda

"Oko osam sati mi je zazvonio telefon, pozvala me je i rekla da dete mora za Tiršovu, da joj je sestra rekla da se dete nagutalo plodove vode i da su videli zelene mrlje na plućima i da beba mora u Tiršovu", ispričao je. 

Beba je u Tiršovu stigla oko 22 časa te večeri, a po prijemu mu je doktorka koja je primila bebu rekla da "ne zna šta bi rekla u tom trenutku", da se bave detetom te da se dete nagutalo svega i svačega i hrane, te da su joj pluća puna zelene vode.

Ujutro je dete bilo intubirano, a nakon toga je ubrzo preminulo.

Podsetimo, na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu je 10. januara zbog problema s disanjem umrla beba nakon što je prethodno hitno prebačena iz porodilišta šabačke bolnice. U bolnici se sprovodi inspekcijski i interni nadzor, a zaštitinik građana je takođe zatražio izveštaj o ovom slučaju nakon što je otac deteta izrazio sumnju da je došlo do propusta lekara.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()