Otkazana nastava, posebne bezbednosne mere: Kakva je situacija u školama u Beogradu nakon pucnjave?

Uviđaj je još u toku, policija obezbeđuje ulaze u školu kao i okolne ulice.

03.05.2023. 13:14
  • Podeli:
Tan2023-05-0310034018_1 pucnjava na vračaru zoran zestic-6452420b51df5.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu pucao je jutros iz pištolja na obezbeđenje škole, nastavnicu i učenike. Ubijeno je osam učenika i radnik obezbeđenja, saopštio je MUP. 

Šestoro dece i nastavnica su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj. Napadač K. K. (2009) je uhapšen.

Zbog tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar“, u beogradskim osnovim školama posle podne neće biti nastave, saopšteno je iz Ministarstva prosvete. U školi će biti samo dežurno osoblje.

U vreme boravka dece u školi, kapije i ulaz biće zaključani, obaveštenje je koje nastavno osoblje uputilo roditeljima jedne od osnovnih škola u centru Beograda.

Povodom novonastale situacije u OŠ „Vladislav Ribnik“, škole će postupiti po uputstvu koje je Ministarstvo prosvete poslalo. U školi je pojačano dežustvo nastavnika i radnika obezbeđenja.

Nekoliko roditelja, rođaka i poznanika dece koja pohađaju školu "Vladislav Ribnikar" još uvek se nalaze kod škole.  Neki roditelji još uvek nemaju kontakt sa decom. 

Uviđaj je još u toku, policija obezbeđuje ulaze u školu kao i okolne ulice. 
 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()