Ovako je Belivukov i Šarićev saradnik izručen Srbiji: Krupna zverka kavačkog klana dolijala u Španiji

U pitanju je čovek koji zna mnoge tajne kavačkog klana

18.06.2024. 17:56
  • Podeli:
hapšenje mup-6671ae20cd4e6.webp Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i Policijske uprave za grad Beograd, ekstradirali su danas letom iz Barselone za Beograd, M. B. (42), za koga se sumnja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera.

U pitanju je M.B. koji se sumnjiči da je 19. januara 2020. godine učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović.

Po sletanju na aerodrom u Beogradu, M.B. je u pratnji pripadnika SBPOK i PU za grad Beograd sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, saopštio je MUP.

On se pominje kao izvršilac nekih od najsurovijih zločina kavačkog klana, a za koga se proneo glas da su ga ubili njegovi saradnici iz ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uhapšen je u velikoj međunarodnoj akciji u Španiji 27. februara 2024. godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije FAST tima, piše Nova.

U pitanju je čovek koji zna mnoge tajne kavačkog klana, a zanimljivo je da je on druga generacija mafije, a njegova porodica je odranije poznata široj javnosti jer mu je i otac, M.B, svojevremeno hapšen kao deo takozvane „putarske mafije“.

Mlad ušao u kriminalni svet

Inače, on je vrlo mlad ušao u svet organizovanog kriminala.

Naime, on je bio u prvoj ekipi „vračaraca“ na čijem čelu se tada nalazio pokojni Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, još pre nego što je postao vođa navijačke grupe Partizana „Janjičari“. Pomenutu grupu davne 2010. godine uhapsila je policija zbog preprodaje droge.

Član te grupe bio je i Nikola Vušović, sada označen kao vođa kriminalne grupe „vračarci“. Članovi grupe su procesuirani i osuđeni u Specijalnom sudu u Beogradu, a kao organizator bio je označen upravo Stanković, međutim, nikada nije otišao na izvršenje kazne.

Stanković je u međuvremenu postao vođa Grobara i ubijen je 2016. godine, a posle njegove smrti M.B. ostao je u kontaktu sa njegovim „zamenikom“ Veljkom Belivukom i preko njega sa kavačkim klanom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()