Pas ujeo dete (5) na plaži 'Lido': Majka otkrila detalje stravičnog događaja

Devojčica je pregledana na Institutu za majku i dete

25.08.2024. 14:34
  • Podeli:
Lido_Zemun_Foto Tanjug_Vladimir Šporčić-64e2600367d9e.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporčić

U petak je na plaži "Lido" u Zemunu došlo do užasnog incidenta, kada je vlasnički pas rase belgijski ovčar napao devojčicu (5) i naneo joj povrede po telu. Kako je ispričala majka devojčice (identitet poznat redakciji) za "Blic", u pitanju je vlasnički pas koji je iz čista mira prišao detetu, a nije bio na povocu.

Majka napadnute devojčice priča da je do incidenta došlo u petak oko 14 sati. Na plaži "Lido" bila je sa ćerkicom (5) i sinom (8). Deca su se kupala na plaži i igrala, a onda je na plažu stigao i belgijski ovčar (malinoa) bez povoca, koji se u tom trenutku igrao sa manjim psom.

"Odjednom, pas je prišao mojoj ćerki iz čista mira i ugrizao je za desnu natkolenicu sa prednje i zadnje strane desne noge. On je bio pušten sve vreme boravka na "Lidu". Trčao je celom plažom, preskakao peškire i ljude. Dosta ludi je negodovalo i opominjalo vlasnika psa ali on nije reagovao već se svađao sa drugim ljudima. Čak ga je opomenuo i spasilac na plaži, ali vlasnik psa ga nije poslušao", pojašnjava uznemirena majka.

Kako dalje objašnjava, vlasnik psa imao je oko 40-45 godina, a naša sagovornica tvrdi da joj je delovao kao da je pod dejstvom alkohola ili opijata.

"S obzirom na to da je moje dete napao pas, odmah smo se spakovali i krenuli kod lekara. Nakon silaska sa mosta sreli smo tog vlasnika psa i njegovog oca koji nam se izvinjavao i ponudio nam prevoz. Nakon ujeda psa neko je pozvao i policiju, pretpostavljam spasilac, a ja sam odvela dete na previjanje", nastavlja majka.

Devojčica je pregledana na Institutu za majku i dete.

Majka navodi da je veoma zahvalna svima koji su se našli na plaži u tom trenutku i pomogli njenoj ćerki da što pre stigne do bolnice. Na svu sreću, devojčica je sada bolje, ali majka apeluje na građane da se čuvaju, ali i dodaje da je za ovakvo ponašanje vlasnika neophodna kazna.

"Pod hitno treba uvesti kazne za ovako neodgovorno ponašanje vlasnika pasa na Lidu. Jasno je istaknuto da se drže na povocu, ali su svi bez istog. A kazne nema. On će i sutra opet doći i isto, ako ne još gore zlo može da se desi", poručuje ona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()