Peti dan potrage za mladićem iz Splita: Tragaju i ronioci Žandarmerije

Procene bi u ovom trenutku bilo nezahvalno davati, navode iz Obalske straže

04.01.2022. 12:47
  • Podeli:
pozraga-mladi-split.jpg

Dvadesetosmogodišnji Splićanin Matej Periš već peti dan se vodi se kao nestalo lice. On je u Beograd došao sa društvom na proslavu Nove godine, a trag mu se izgubio po izlasku iz kluba Gotik na obali Save, u noći između 30. i 31. decembra. U međuvremenu, pojavili su se i novi snimci nadzornih kamera koji su uneli konfuziju u istragu, pošto je za neke snimke zaista potvrđeno da je nestali mladić na njima, dok za druge još uvek nije. 

Vladica Zdravković, iz sportskog društva Obalska straža, kaže da se potraga na vodi nastavlja.

"I peti dan u akavatoriji Beograda nastavlja se potraga i trajaće sve dok se ne dođe do odgovora. Moj savet svima onima koji se nađu u ovakvoj situaciji - nestanak prijavljujte odmah, ne treba čekati naredni dan. I setite se kad ste bili mlađi pa ste u klubu sa društvom - i u toalet idete u društvu. Gde god da se odvajate od grupe, takođe se javite društvu", kaže Zdravković. On dodaje da kao otac nema šta da poruči ni roditeljima nestalog Periša, niti ima reči koje mogu biti pametner u ovom trenutku.

"Svaka procena u ovom trenutku ili bilo što da kažem bilo bi nezahvalno i besmisleno", ističe Zdravković.

Tragaju i ronioci Žandarmerije

Danas, kao i prethodnih dana, veliki broj novinarskih ekipa i dalje se nalazi na reci, ovog puta kod Beograda na vodi. Rečna policija i Žandarmerija "češljaju" ovaj potez, a nemali broj Beograđana zastaje da se raspita ima li novih informacija o Matejevom nestanku.

U međuvremenu su se pojavile snimci na kojima se vidi da neidentifikovani mladić obučen u crno trči i baš na potezu kod restorana Savanova ulazi u Savu, a kako javljaju mediji iz Hrvatske pronađena je i patika u vodi, kao i predmet koji je pripadao Perišu u jednoj od žardinjera u blizini kluba gde je bio sa društvom.

Matej Periš, koji je u Beograd put došao sa društvom uoči proslave Nove godine, visok je 188 centimetara, ima plave oči, ravan nos i jače je telesne građe. Porodica Periš moli one koji imaju neku informaciju o Matejevom nestanku ili trenutnoj lokaciji da se jave policiji. 

Saopštenje policije

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova navode da "danonoćno tragaju za nestalim mladićem i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi ga što pre pronašli ".

U potrazi neprekidno učestvuju pripadnici svih nadležnih organizacionih jedinica, među kojima su Uprava kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijska ispostava za bezbednost na rekama, sve policijske stanice na teritoriji grada, a od jutros su u potragu uključeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije, navodi MUP u saopštenju.

Pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na rekama zajedno sa kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka M. P. patrolnim čamcima pretražuju reke Savu i Dunav, kao i obale dve reke.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()