Počinje izlaganje novih svedoka-saradnika na suđenju Belivukovoj grupi

Svedoci-okrivljeni pristali su da za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina pričaju o zločinima koje je grupa počinila.

20.02.2023. 09:51
  • Podeli:
specijalni sud_Belivuk_Tanjug-1666008614158.webp Foto: MILOS MILIVOJEVIC/TANJUG

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dovedeni su jutros u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. 

Očekuje se dolazak optuženih koji se brane sa slobode

Pripadnici grupe, koji su u pritvoru Okružnog zatvora,  dovedeni su u dva navrata u policijskoj koloni od dve marice i šest automobila policije. 

Očekuju se i dolasci optuženih koji se brane sa slobode, među kojima su Slađana Sekulić, Miloš Lukić Selak, Muhat Simeunović i drugi.

Na suđenju danas očekuje se da okrivljenom-saradniku Srđanu Laliću budu prikazana foto-dokumemtacija na osnovu koje će da priča o svojim saznanjima.

Posle Lalića, očekuju se izlaganja i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

Svedoci-okrivljeni pristali su da za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina pričaju o zločinima koje je grupa počinila. 

Okrivljeni, odbrana, tužilaštvo, sudsko veće i punomoćnici oštećenih su na prethodnom ročištu završili sa ispitivanjem okrivljenog-saradnika.

Svedočenje Lalića

Lalić je tokom svog izlaganja pričao o krivičnim delima sa optužnice, ali i o onima koja se na njoj nisu našla.

Tokom prethodnom suđenja izneo je detalje da su pripadnici ove kriminalne grupe među navijačima širili lažne informacije da je Lazar Vukićević nestao zbog navodnog konflikta sa sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pojasnio je da su pripadnici "pustili priču" među navijačima da je Vukićević nestao, jer je bio u sukobu sa sinom predsednika te su na taj način hteli da inkriminišu predsednikovog sina i skrenu sumnju sa sebe.

Lalić je rekao da su mu pripadnici pričali da je vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer spremio pet miliona evra za svrgavanje vladajuće strukture u Srbiji.

Okrivljeni-saradnik je rekao da pretpostavlja da su pripadnici grupe za likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića kupili snajper od 12.000 evra. 

Otkrio je i da je grupa planirala da postavlja eksploziv po tržnim centrima u Srbiju, ukoliko dođe do hapšenja Belivuka. 

Tokom slobodnog izlaganja i ispitivanja, Lalić je pričao o ubistvima Mirka Kojića, Ljubomira Lainovića, Ljubomira Markovića Kiće, ubistva Igora Dedovoća i Stevana Stamatovića u Atini, Vlastimira Miloševića, Adisa Spahića, Damira Hodžića, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića Kapetana i mnogih drugih.

 Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 18 godina ispriča svoja saznanja o krivičnim delima koja su počinili njegovi nekadašnji prijatelji, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()