Policija otkrila više od 36.000 prekoračenja brzine: Samo 1. maja otkriveno 7.500 prekršaja

Pojačana kontrola saobraćaja za vreme praznika

02.05.2024. 12:50
  • Podeli:
policija mup saobraćajac tanjug strahinja acimovic-651c3ed851141.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja ''Roadpol'', otkriveno 36 hiljada prekršaja. 

“Tokom 4. Centralne akcije koja počinje danas poseban akcenat će se dati na najuticajnije indikatore bezbednosti saobraćaja, i to upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, zatim psihoaktivnih supstanci, na nekorišćenje sigurnosnih pojaseva i to naročito na zadnjim sedištima, korišćenje mobilnih telefona na nepropisan način od strane vozača i pešaka”, rekao Belencan.

On je podsetio da je u periodu od 25. aprila do 1. maja u okviru akcije ''Roadpol'' Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovelo akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je bila usmerena na prekršaj prekoračenja brzineao je Belencan. 

“Za sedam dana, koliko je trajala akcija pojačane kontrole, otkriveno ukupno 36 hiljada prekršaja, od toga 10.984 van naselja i 24.744 u naselju”, rekao je Belencan. 

U sklopu ove međunarodne akcije, 1. maja je realizovana akcija pod nazivom Speedmarathon, kada je brzina kontrolisana svim raspoloživim uređajima neprekidno tokom 24 časa.

Više od 700 policijskih službenika kontrolisalo je brzinu na oko 1.000 kontrolnih tačaka, a za svega jedan dan otkriveno je više od 7.500 prekršaja prekoračenja brzine.

Imajući u vidu da predstoje vaskršnji praznici kada se na putevima u Republici Srbiji očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()