Ponovo odloženo suđenje Darku Šariću pred Specijalnim sudom u Beogradu

Odbijen i zahtev odbrane za izuzeće sudije Petrovića

02.03.2023. 15:24
  • Podeli:
darko šarić O. B.ATAImages-6400b16f60d71.webp Foto: O. B.ATAImages

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za  29. mart odloženo ponovljeno suđenje Darku Šariću i petnaestorici njegovih saradnika, koji se terete za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Odbijeno izuzeće sudije Petrovića

Suđenje je odloženo zbog izostanka okrivljenog Radovana Štrpca i advokata Danila Šarića.

Advokat Dalibor Katančević je tražio odlaganje suđenja zbog izostanka advokata Danila Šarića, koji je iz zdravstvenih razloga sprečen da prisustvuje današnjem suđenju.

Tužilaštvo se nije protivilo tom zahtevu, ali je apelovalo na odbranu da se ubuduće ovo suđenje vodi neometano. 

Odbrana je na prethodnom ročištu zatražila izuzeće sudije Siniše Petrovića jer, kako su naveli, sumnjaju u njegovu pristrasnost, a koji zahtev je kako je danas saopšteno odbijen. 

Petrović je bio predsednik veća koje je izreklo prvu prvostepenu presudu u predmetu protiv Šarića za krijumčarenje kokaina, a koja je ukinuta od strane Apelacionog suda i vraćena na ponovno suđenje.

Nakon druge prvostepene presude Apelacioni sud je doneo pravosnažnu presudu i Šariću smanjio kaznu zatvora. 

Doneto rešenje da se Stanojkoviću sudi u odsustvu

Sud je na nekom od prethodnih suđenja doneo rešenje da se Bojanu Stanojkoviću sudi u odsustvu.

Za Stanojkovćem je  raspisana poternica 19. aprila, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminlanu grupu.

Stanojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Darka Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Pripremno ročište po toj optužnici je odloženo prethodne nedelje zbog izostanka dva advokata i novo je zakazano za 6.mart. 

Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu  Apelacionog suda  u Beogradu koji je 4. avgustaprošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora. 

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()