Porodici nije bilo spasa: "Vatrogasci stigli za pet minuta posle dojave o požaru u Novom Sadu"

Nemojte da se bavimo spekulacijama o navodnom neprofesionalnom postupanju, rekao je ministar

23.08.2024. 13:16
  • Podeli:
vatrogasci požar-6678682ead72d.webp Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su novosadski vatrogasci-spasioci stigli za pet minuta na lice mesta posle dojave da je jutros izbio požar u naselju Salajka, kao i da su apsolutno netačni navodi da su vatrogasci stigli na lice mesta sat vremena posle dojave o požaru.

"Naložio sam da mi se dostavi potpuna informacija o tome i obavešten sam da je pregledom sistema 192 i 193 ustanovljeno da je prva dojava o požaru usledila u 2.43 časova na broj 193, razgovor je trajao 52 sekunde i postoji snimak razgovora. Nakon minuta od završetka razgovora na kamerama na stanici je zabeležen izlazak dva vatrogasna kamiona sa devet vatrogasaca", rekao je Dačić, prenosi MUP srbije.

Pet minuta posle dojave, dodao je on, u 2.47 časova gradska kamera zabeležila je prolazak vatrogasnih ekipa na 200 metara od lica mesta.

"Vatrogasci su stigli na mesto događaja u 2.48 časova i ustanovili da je kuća površine oko 50 metara kvadratnih u plamenu. Požar je lokalizovan u 2.53 časova". 

Dodaje da je devet vatrogasaca sa dva vozila iz Uprave za vanredne situacije Novi Sad ugasilo požar, a da su policija i javni tužilac obavili uviđaj lica mesta.

"U ovom strašnom požaru smrtno je stradalo šest osoba, među kojima i četvoro dece, uzrasta od dve do sedam godina. U ovom požaru imamo šestoro stradalih, od toga četvoro male dece. Nemojte da se bavimo spekulacijama o navodnom neprofesionalnom postupanju vatrogasaca koji su, baš nasuprot tome, reagovali brzo i profesionalno, odmah po dojavi", poručio je Dačić i naglasio da u takvim situacijama prvenstveno treba pokazati empatiju i poštovanje prema stradalim žrtvama.

Naglasio je da je požar sam po sebi užasna tragedija i da cela Srbija žali zbog tragične smrti ove porodice i ne treba da skrećemo temu sa njih, već da se ponašamo onako kako dolikuje ovoj situaciji.

Istovremeno Dačić je pozvao medije da radi istinitog, pouzdanog i tačnog informisanja javnosti, pre objavljivanja tekstova prethodno provere sve informacije u Odeljenju za medije i komunikacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()