Potraga za telom male Danke: Pretražuju se deponija i selo iz kojeg je jedan od osumnjičenih za ubistvo

Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao celu Srbiju

04.04.2024. 16:55
  • Podeli:
Pretraživanje divlje deponije na starom banjskom putu kod Bora, divlja deponija - 4 april 2024 - foto Tanjug Vladimir Šporčić-660eb9fb4ad07.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Boru se nastavlja potraga za telom devojčice Danke Ilić, a teren se pretražuje i u jednom od dva sela iz kojeg su osumnjičeni za njeno ubistvo, javlja reporter Tanjuga sa terena.

Bageri nastavljaju da pretražuju deponiju, iako se, kako je rekao i ministar policije Bratislav Gašić, sumnja na to da je jedan od osumnjičenih, u međuvremenu prebacio telo na drugu lokaciju kako bi zavarao tragove.

"Njih dvojica su nas odveli do deponije da pokažu gde su bacili telo. Ali imamo saznanja da se jedan od njih dvojice 28. marta vratio na mesto gde su bacili telo, i prebacio ga na drugo mesto. Ne možemo da im verujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu", rekao je ministar policije.

Zbog toga se potraga vrši i u selu Luka, koje se nalazi nedaleko od Banjskog polja, a kako javlja reporter, tamo je velika akcija policije i veliki broj pripadnika žandarmerije pretražuje teren.

Iako se pojavila informacija da je dvogodišnja devojčica davala znakove života kada su je, kako se sumnja udarili autom, to je nemoguće utvrditi dok se ne nađe telo i izvrši obdukcija. 

Da podsetimo, tužna vest o ubistvu Danke Ilić stigla je jutros, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sednice Vlade dobio obaveštenje o tome i o tome obavestio javnost. Predsednik je tada istakao i da je policija uhapsila dva lica koja su izvršila ubistvo male Danke, kao i da su oni priznali to delo.

Nedugo potom ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održao je konferenciju za medije u vezi sa najnovijim informacijama o ubistvu dvogodišnje devojčice za kojom je 10 dana tragala cela Srbija. Gašić je na početku rekao da je danas jako tužan dan za Srbiju.

"Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao celu Srbiju. Izražavam najdublje saučešće porodici male Danke. Nakon desetodnevne potrage pripadnici MUP uhapsili su S. J. i D. D, osumnjičene da su autom uradili i ubili Danku, pa njeno telo bacili na deponiju", rekao je ministar, potvrdivši da su osumnjičeni priznali i do detalja opisali zločin.

Gašić je potom objasnio kako je tekla istraga i opisao hronologiju dešavanja slučaja iz minuta u minut, slučaja zbog kojeg je u Srbiji prvi put pokrenut sistem "Pronađi me", ali je potrega za nestalom Dankom Ilić, završena na najtužniji način.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()