Povređeno osam policajaca, napadi trajali tri sata: Ivković sumirao posledice nereda u Beogradu

Pripadnici MUP su trpeli uvrede, gađanja kamenicama, motkama i drvenim palicama i uzdržavali se od intervencije u iščekivanju da nasilje neće eskalirati

25.12.2023. 10:41
  • Podeli:
neredi SPN od 24 dec, konferencija policije 25 dec 2023 - foto UNA 4-65894c5a5dbcc.webp Foto: UNA

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković izjavio je da je u sinoćnom pokušaju nasilnog ulaska u Skupštinu grada Beograda povređeno osam policajaca od kojih će jedan danas biti operisan.

"Okupljena lica su više sati napadala policijske službenike, gađala ih kamenicama, motkama, drvenim palicama. I ceo taj pokušaj nasilnog ulaska trajao je do 21.50. Pripadnici MUP su tri sata trpeli napade, uzdržavali se od intervencije u iščekivanju da nasilje neće eskalirati i da će nasilnici prestati sa napadom", rekao je Ivković na konferenciji za novinare. 

Naveo je da je tom prilikom, nažalost, povređeno osam policijskih službenika, među kojima i oni koji su zadobili teške telesne povrede. 

"Jedan od njih će danas biti podvrgnut hirurškoj intervenciji. Pokušaj nasilnog upada u Skupštinu grada i napad na policiju trajao je u periodu od 18.55 do 21.50", rekao je Ivković.

Foto: UNA

On je rekao da je oko 18.00 časova došlo do neprijavljenog okupljanja građana u organizaciji koalicije "Srbija protiv nasilja" ispred zgrade Republičke izborne komisije u Ulici Kralja Milana broj 14. 

"Tom prilikom okupilo se oko 2.490 građana, a tokom ovog javnog okupljanja više političkih predstavnika navedene koalicije se obratilo prisutnima i iz njihovih govora već se mogu predvideti i naslutiti dalji razvoj situacije. Time su samo potvrđena saznanja kojima naša služba bezbednosti raspolaže i koja su predočena predstavnicima koalicije 'Srbija protiv nasilja' na sastancima održanim u Ministarstvu unutrašnjih poslova 12. i 16. decembra", rekao je Ivković.

Foto: UNA

Naveo je da su predstavnici te koalicije negirali te informacije i dali garancije da do takvih incidenata i nemira neće doći.

"Ono što smo videli sinoć ispred Skupštine grada, u potpunosti je, nažalost, potvrdilo saznanja MUP i ostalih službi bezbednosti, pokazalo drugo, očigledno - pravo lice i namere ovih skupova", naglasio je Ivković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()