Požar bukti na Tari: Vatra guta stabla - poznati vidikovac Banjska Stena zatvoren za posetioce

Na lice mesta odmah su izašle nadležne vatrogasno-spasilačke jedinice, ali im posao otežava nepristupačan teren

24.08.2024. 20:17
  • Podeli:
požar-66ca2353e3562.webp Foto: TANJUG/ FOTO STA/DRUŽINA OKRAJŠEK

Tokom popodnevnih sati u Nacionalnom parku Tara došlo je do velikog šumskog požara koji je zahvatio površinu veću od dva hetara.

Na lice mesta odmah su izašle nadležne vatrogasno-spasilačke jedinice, ali im posao otežava nepristupačan teren.

"Zbog bezbednosti turista, kojih je u trenutku izbijanja požara u Nacionalnom parku bilo oko dve hiljade, vidikovac Banjska stena je zatvoren za sve posetioce dok se požar u potpunosti ne lokalizije i teren bude bezbedan", potvrđeno je u NP Tara.

Zbog potpune bezbednosti svih posetilaca vidikovac će i sutra biti zatvoren za turiste.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()