Poznato stanje povređenih u Tiršovoj: Operisana devojčica i dalje u teškom stanju

Povređeno je ukupno sedmoro ljudi, šetoro đaka i jedna nastavnica

03.05.2023. 13:36
  • Podeli:
Klinički centar hitna pomoć policija Vladislav Ribnikar Tanjug SAVA RADOVANOVIĆ-645245efd2e8b.webp Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno je osmoro učenika i jedan radnik obezbeđenja. Povređeno je ukupno sedmoro ljudi, među kojima je šestoro đaka i jedna nastavnica, a oni su prebačeni u Urgentni centar i Tiršovu.

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj nalazi se troje dece, dva dečaka i devojčica. V.d. direktor klinike u Tiršovoj Siniša Dučić izjavio je da je devojčica primljena nakon pucnjave u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar operisana, ali da je i dalje vitalno ugrožena.

"Operacija je bila izuzetno teška, teške povrede mozga, vitalno je ugrožena i nalazi se na intenzivnoj nezi", rekao je Dučić novinarima.

Prema njegovim rečima dvojica dečaka koji su takođe primljeni u tu ustanovu su na odeljenju i da su stabilni. "Imaju prostrelne rane donjih ekstremiteta i možemo da kažemo da imaju lakše telesne povrede", rekao je on.

U Urgentnom troje učenika i nastavnica

Nešto posle 9 sati u Urgentni Centar primljeno je četvoro pacijenata, troje učenika i jedna nastavnica. Odmah po prijemu oni su kompletno pregledani, urađena je kompletna dijagnostika, rekao je direktor KC Srbije Milika Ašanin.

"Jedan učenik je dobio prostrelne rane grudnog koša i vrata, jedna učenica prostrelne rane stomaka i obe ruke, učenica prostrelnu ranu potkolenice. Nastavnica ima prostrelne rane stomaka. Svi pacijenti su u operacionim salama. Završena je operacija kod jedne učenice i ona je u stabilnom stanju. Ostale pratimo", rekao je on za medije.

MUP Srbije pozvao je roditelje, koji nisu još stupili u kontakt sa svojom decom posle pucnjave u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, da se jave u prostorije Policijske stanice Vračar, u ulici Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije).

Podsetimo, u pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru život je izgubilo osmoro učenika i jedan radnik obezbeđenja škole, saopštio je MUP Srbije.

Učenik ove škole (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu, saopštio je MUP.

Veliki broj roditelja i dalje je okupljen ispred škole čeka svoju decu, neki od njih su uspeli da se telefonom čuju sa njima, neki nisu, što među njima izaziva dodatnu zabrinutost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()