Poznato zdravstveno stanje dečaka izbodenog u Bačkoj Palanci

Nakon što su se dvojica maloletnika posvađali, jedan je drugog ubo u predelu grudnog koša.

04.01.2023. 15:19
  • Podeli:
operacija sala hirurg bolnica pixabay-1666797812934.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Prema rečima profesora dr Miloša Pajića sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine dečak iz Futoga, koga je maloletnik izbo nožem i koji je primljen sa teškim telesnim povredama, nalazi se trenutno na odeljenju intezivne hirurške nege.

Nakon što su se dvojica maloletnika posvađali, jedan je drugog ubo u predelu grudnog koša.

Nakon incidenta, na lice mesta odmah su došli policija i Hitna pomoć koja je dečaka prevezla u bolnicu.

Kako kaže prof. dr Pajić, ranjeni mladić je u stabilnom stanju i svestan, piše Blic.

„Dečak iz Futoga je u stabilnom stanju, ali s obzirom na to da se radi o teškim telesnim povredama on se nalazi u jedinici za intezivnu hiruršku negu, gde se preduzimaju sve mere. Stabilan je, ne zahteva operativno lečenje“, ističe dr Pajić.

Prema njegovim rečima, dečak je od trenutka prijema potpuno svestan svoje situacije.

„U trenutku kada je primljen bio je u svesnom stanju sa izlivom u predelu hemitoraksa i sa jednim penetrantnom povredom jetre. Nakon dijagnostike, svestan je svoje situacije, komunikativan je i dobro se oseća“, kaže dr Pajić.

Podsetimo, incident se dogodio pre dva dana kada je mladić (16) izboden u centru Bačke Palanke nakon svađe sa, takođe, maloletnim licem. Osumnjičeni za napad je uhapšen.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()