Obrt na suđenju hirurgu optuženom za nasilje nad suprugom: Žena imala posebnu molbu za sud

Ona je iskoristila svoje zakonsko pravo da kao njegova supruga ne svedoči u postupku

24.08.2023. 12:40
  • Podeli:
sud sudnica sudija pixabay-64073f8a829c2.webp Foto: Pixabay

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je na sudjenju hirurgu Vojno-medicinske akademije N. O. ispitana kao svedok njegova supruga I.O, zbog čijeg prebijanja mu se sudi.

Ona je međutim iskoristila svoje zakonsko pravo da kao njegova supruga ne svedoči u postupku, nakon čega je sud iz dokaza izdvojio njen iskaz, kao i pojedina veštačenja u kojima se veštaci pozivaju na njen iskaz.

I.O. je rekla i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da ne ističe imovinsko-pravni zahtev.

Ona je svoju odluku obrazložila sudu da je odlučila da ne svedoči najviše zbog troje maloletne dece kojima je potreban otac, odnosno oba roditelja, dodajući da medijska eksponiranost zbog ovog slučaja utiče kako na nju tako i na decu.

Oštećena, koja inače ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku, je kazala da su ona i optuženi imali dovoljno vremena da razmisle o svemu, te su odlučili da sve urade u interesu njihove dece, dodajući da samo želi “da se ova agonija završi”.

Zamolila je sud da okrivljenom dozvoli da viđa decu van pritvora.

Hirurg je iskoristio prisustvo oštećene i uputio joj izvinjenje za sve loše kroz šta je prošla sa njim za 17 godina koliko su zajedno.

Oštećena je nakon toga uz odobrenje sudije napustila sudnicu.

Danas je ispitan i svedok D. O. rođeni brat okrivljenog, čije oružje je policija pronašla u kući okrivljenog, koji je objasnio da je on sakrio oružje jer se, pošto je podstanar, plašio da mi ga neko ne ukrade.

On je rekao i da je sa svojom suprugom bio kod brata 7. januara ove godine, kada je na licu oštećene ispod oka video malu modricu, za koju mu je kasnije supruga rekla da je nastala tako što je udario suprug.

Branilac okrivljenog advokat je na kraju predložio sudu da ukine pritvor okrivljenom, navodeći da je njegovom branjeniku u brakorazvodnoj parnici sud odredio zabranu prilaska oštećenoj.

Osumnjičeni je takođe zamolio sud da mu ukine pritvor uz obrazloženje da je kritičnom prilikom bio u psihotičnom stanju, da pre toga nije imao ni saobraćajni prekršaj, kao i da je potreban svojoj deci.

Advokat je najavio i da će tužilaštvu dostaviti ponudu zaključenja sporazuma o priznanju krivice.

Sud je odbio predlog odbrane za ukidanje pritvora i zakazao sledeće suđenje za 14. Septembar.

Osumnjičeni je danas doveden iz pritvora u kojem je od hapšenja 1.februara.

Hirurg se optužnicom tereti za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je to tužilaštvo.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu.

Kako je ranije saopšteno, lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi.

Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je.

Hirurg je kako se sumnja, svojoj supruzi naneo višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao  i leva laktična kost, što su povrede koje se kvalifikuju kao teška telesna povreda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()