Prikazani snimci u nastavku suđenja za ubistvo u Belvilu: Na sledeće ročište pozvan i veštak za DNK

Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

09.11.2023. 16:43
  • Podeli:
bojan mirković twitter bojan mirkovic-63d143e5d65b9.webp Foto: Twitter@BojanMirković

U Višem sudu u Beogradu danas je pregledom video snimaka nastavljeno suđenje petorici optuženih za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil. 

U sudnici je prikazano više od 20 snimaka prvog kretanja automobila kojim je upravljao optuženi Bojan Kovačević, a kasnije i automobil Ivana Nikčevića

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Kovačević, Nikčević i Dušan Kokoruš.

Kovačević je 4. novembra zajedno sa prvooptuženim Lazarom Tejićem, sa čijom je majkom inače bio u vezi, i sa još jednom devojkom, pet sati obilazio ulice oko naselja Belvil. 

Sledeće suđenje zakazano je za 4. decembar, za kada je pozvan veštak za DNK Dušan Keckarević. 

Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva. Sa slobode se brane Kokoruš, Kovačević i Nikčević. 

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje da su Kokoruš, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

"Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih", istaklo je ranije tužilaštvo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()