Pripadnici Belivukove grupe otkazali punomoćje advokatima

Sudija je zbog toga donela pauzu kako bi odlučila da li će se današnje suženje nastaviti ili odložiti

18.09.2023. 15:30
  • Podeli:
Veljko Belivuk_hapšenje_Foto Profimedia-63d3ca92f3248.webp Foto: Profimedia

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nekoliko optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, otkazalo punomoćje svojim advokatima.

Sudija je zbog toga donela pauzu kako bi odlučila da li će se današnje suženje nastaviti ili odložiti.

Punomoćje advokatima su otkazali optuzzeni Dragan Mitrović, Senad Rešović, Aleksa Šejić, Aleksa Stošić.

Belivuk je od sudije zahtevao da se sudski postupak vrati na početak, jer tvrdi da se vodi nezakonito.

Miljković je tražio izuzeće postupajućih tužilaca, Mladena Nenadića kao i Zagorke Dolovac.

Sudija je na početku razdvojila postupak u odnosu na Nemanju Đurića jer on nema branioca, odnosno on je otkazao punmoćje dvojici advokata, zbog čega je dobio advokata po službenoj dužnosti koja je zamolila sud da ga oslobodi zbog zdravstvenog stanja.

Belivuk je na početku rekao da odbrana zahteva da se Katarina S. vanbračna žena ubijenog Gorana Mihajlovića, ispita u sudnici, te da nije dovoljno samo da se pročita njen iskaz iz tužilaštva.

Današnje suđenje je iz dela za publiku u sudnici pratilo desetak mladića.

Na prethodnim suđenima saslušani su članovi porodice i supruge ubijenih muškaraca.

Pre oštećenih, okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su sudu ispričali svoja saznanja o krivičnim delima za koja se ova grupa tereti. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()