Pritvor do mesec dana Srbinu osumnjičenom za navodni ratni zločin na Kosmetu

Miljković je dodao da su svedoci saslušani u martu i aprilu i da je odbrana i na to uputila prigovor

29.06.2024. 15:54
  • Podeli:
takozvana kosovska policija, kosovo i metohija, kosmet - 28 dec 2022 - profimedia-667d84cc9fe21.webp Foto: Profimedia

Osnovni sud u Prištini odredio je danas meru pritvora u trajanju do mesec dana Srbinu iz Leposavića Srđanu Lazoviću uhapšenom pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na Kosovu i Metohiji u periodu od 1998. do 1999. godine.

Lazovićev advokat Predrag Miljković izjavio je da se njegov branjenik, uhapšen 27. juna, tereti da je počinio ratni zločin na teritoriji Mališeva i nekim mestima u okoline Kline i dodao da je odbrana prigovorila zahtevu tužilaštva o pritvoru.

"Rešenje o pokretanju istrage je na jučerašnji datum, što znači da je istraga zvanično pokrenuta juče, a Srđan je uhapšen prekjuče" , rekao je Miljković.

Miljković je dodao da su svedoci saslušani u martu i aprilu i da je odbrana  i na to uputila prigovor.

"Ne znamo u kojoj istrazi su svedoci saslušani. Nemoguće je da svedoci i dokazi iz jedne istrage  budu na ovaj način korišćeni u ovoj istrazi. Postoji mnogo nejasnoća", rekao je on.

Prema njegovim rečima, odbrana je danas priložila  dovoljno dokaza  da Srđan nije osoba sa sporne slike koja se pojavila u medijima.

"Imamo dovoljno dokaza da dokažemo da to na slici nije Srđan. Tokom ove istrage se nadam da ćemo uspeti da ubedimo sud i tužilaštvo" , rekao je Miljković.

Dodao je i da su priložili i brojne dokaze iz kojih se vidi da Srđan nije bio  pripadnik policije za vreme rata, niti je bio u okolini Mališeva ili Kline u vreme sukoba.

Takozvana kosovska policija uhapsila je Lazovića 27. juna u Leposaviću i od tada se nalazi u pritvoru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()