'Probudila sam decu i izjurili smo - kao na filmu': Ispovest stanarke zgrade koja je gorela na Novom Beogradu

U gašenju stravičnog požara učestvovalo devet vozila sa 27 vatrogasaca

Autor: Web UNA Srbija
24.06.2024. 13:15
  • Podeli:
jelena štrbac požar una-667954903938f.webp Foto: UNA

Požar koji je jutros izbio kafiću u Maršala Tolbuhina na Novom Beogradu je pod kontrolom, a na sreću nije bilo povređenih.

U gašenju je učestvovalo devet vozila sa 27 vatrogasaca, a požar je izbio nešto pre šest sati u kafiću, a zatim je zahvatio i stan na prvom spratu koji se nalazi neposredno iznad lokala.

Ekipa UNA televizije našla se na licu mesta, gde je razgovarala sa Jelenom Štrbac stanarkom zgrade koja je gorela:

'Još uvek sam ležala, prozor je bio otvoren u dnevnoj i samo je odjednom ušao neki dim i krenulo je da smrdi. Nisam ni shvatila šta se dešava. Kada sam ustala i videla da se ništa vidi, shvatila sam da je požar, probudila sam decu i izjurili smo dole. Oko 6.25 kada smo sišli dole, kafić je bio ceo u plamenu, baš veliki šok. Moj stan je neoštećen, napukli su prozori u kuhinji i dnevnoj sobi, ali bolje smo prošli od stanara sa nižih spratova', priča Štrbac za UNU i dodaje:

'Prvo nisam verovala šta se dešava. Takav dim, kao da je neko stavio čaršaf preko mene, da se ništa ne vidi, ne može biti da nešto malo gori. A onda se i čulo kao da nešto puca, dok smo izlazili čulo se kao u filmu. Šok. Još uvek nisam baš najbolje. Stanovi koji su bili baš iznad kafića, ta vertikala, više su oštećeni. Sva sreća svi su na vreme izašli, materijalna šteta postoji, ali bitno je da su ljudi okej.'

Podsećamo, Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je Trećem osnovnom javnom tužilaštvu da formira predmet i da zajedno sa policijom utvrdi uzrok požara koji je prošle noći izbio u jednom ugostiteljskom objektu u prizemlju zgrade u Bulevaru maršala Tolbuhina na Novom Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()