Producent Ćatović otkrio detalje sukoba u Nišu: Nastavljeno suđenje Bjelogrliću

Svedok je odgovarajući na pitanja rekao da decenijama sarađuje sa obojicom

16.07.2024. 14:45
  • Podeli:
dragan bjelogrlić, 29 maj 2024 - F.S. ATAImages-66573098d9f7b.webp Foto: F.S./ATAImages

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje reditelju i glumcu Draganu Bjelogrliću, optuženom za nasilnicko ponasanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021. godine niškom hotelu "Ambasador".

Producent Maksa Ćatović, koji je tog dana bio u društvu Antonijevića, ispričao je da su njih dvojica na Festival u Nišu bili pozvani od strane gradonačelnice. 

Ćatović je detaljno opisao šta su Antonijević i on radili pre odlaska u hotel "Ambasador", gde su došli oko ponoći, a zbog hladnoće su se brzo premestili unutra.

Kako je kazao, dva puta je prilazio stolu za kojim je sedeo Bjelogrlić, prvi put da bi se pozdravio, a naredni put je seo sa njim da popije piće. 

Ćatović je objasnio da je sedeo za stolom koji je bio preko puta Antonijevića, kao i da je u jednom trenutku Bjelogrlić prišao Antonijeviću i pesnicom ga udario u glavu.

Tokom sukoba Ćatović je, kako tvrdi, čuo da je Bjelogrlić Antonijeviću rekao "Dokle ćeš više da me prozivaš", dok je glumica Katarina Radivojević rekla "Nemoj da ga biješ, ja da mogu ubila bih ga". 

Ćatović je naveo da je, ubrzo nakon razdvajanja njih dvojice, krenuo ka svojoj prijateljici, međutim čuo je opet komešanje, okrenuo se i zatekao Antonijevića i Bjelogrlića na podu, ali nije precizirao ko je koga tada udarao.

Svedok je odgovarajući na pitanja rekao da decenijama sarađuje sa obojicom, dok  trenutno radi na projektu sa Antonijevićem, kao i da je znao da njih dvojica nisu u dobrim odnosima.

Bjelogrlićevi advokati su stavii primedbu na iskaz svedoka, tvrdeći da je u suprotnosti sa snimkom.

Optuženi nije prisustvovao suđenju jer mu je juče pozlilo i doktor mu je naložio da miruje. 

Tužilac je predložio da se uprkos izostanku Bjelogrlića Ćatović ispita, čemu su se branioci protivili, ali je sudija donela odluku da ga ispita s obzirom da je on već dao iskaz u tužilaštvu. 

Za danas su bili pozvani i svedoci Marko Gvero i Marko Živković, ali nisu došli. 

Sledeće suđenje zakazano je za 23. septembar kada su pozvani svedoci koji su izostali juče i danas.

Bjelogrlić je u svojoj odbrani detaljno opisao odnos njih dvojice, tvrdeći da ga Antonijević napada godinama, kao i da je sukob u Nišu posledica toga. 

Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra2021. godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()